Pantang Larang Kanser - Kanser Malaysia | Mypenerangan

Berkat Herba Nusantara (Malaysia)
Pengeluar utama, kapsul keladi tikus asli
Malaysia, Whatsapp HQ: 010-9027915
Kapsul keladi Tikus Asli Malaysia
Pengeluar Utama,
Go to content
Pantang larang kanser
Kanser sebenarnya mempunyai beberapa pantang larang jika pesakit benar-benar ingin sembuh daripadanya, selain daripada menjalani rawatan, terdapat beberapa perkara yang perlu diikuti bagi memastikan penyakit yang ada itu dapat diatasi. Mengikut pengalaman kami, terdapat beberapa perkara yang boleh diamalkan, antaranya adalah:

  • Jaga makan - pemakanan memainkan peranan yang sangat penting bagi pesakit kanser, kawal pemakanan adalah salah satu daripada kaedah yang terbaik bagi mengawal perkembangan kanser. Hindari makanan tertentu dapat mengurangkan bekalan zat yang diperlukan oleh kanser seperti:

  • Tidak mengambil daging merah - sebarang bentuk jenis daging samada lembu, kambing, unta, babi, rusa, kerbau, pelanduk atau kijang, yang dimasak dalam sebarang bentuk masakan samada gulai, bakar, stim, kerutuk atau sup dapat membekalkan nutrien kepada sel kanser untuk menjadi lebih kuat dan membesar, berhenti mengambil daging merah dalam tempoh masa rawatan, ini termasuklah produk daging yang telah diproses seperti daging burger dan juga sosej dapat mengurangakan bekalan protein kepada sel kanser secar drastik. Lihat perkembangan selepas setahun berpantang.

  • Jauhi tembakau dan alkohol - pengambilan tembakau, samada dengan cara merokok atau dihisap airnya adalah tidak disarankan sama sekali. Penggunaan tembakau terutamanya bagi penghidap kanser akan menyebabkan keadaan bertambah buruk. Pengambilan alkohol pula boleh menyebabkan peningkatan risiko kanser hati yang dimana jika diteruskan pengambilan boleh menyebabkan kehadiran kanser yang lain juga. Berhenti mengambil tembakau dan alkohol dapat mengurangakn risiko semua jenis kanser.


USM temui keladi tikus ubat kanser, Utusan Malaysia, 17/8/1998. Tesis serta jurnal lengkap klik di sini

  • Elakkan makanan diawet - makanan yang diawet dan ditambah dengan perisa memiliki rasa yang sangat lazat, namun awas, terutamanya bagi pesakit kanser kerana pengawet yang terdapat pada makanan tersebut dapat menyuburkan lagi sel kanser yang ada.

  • Jauhi minuman 3 dalam 1, sebarang minuman bergas dan minuman bertenaga - ada yang menyatakan bahawa terdapat beberapa jenama minuman bergas dan minuman tenaga baik untuk diamalkan, sebenarnya tidak, kandungan gula yang sangat tinggi di dalam minuman ini dapat mendatangkan beberapa permasalahan, terutamanya bagi pesakit kanser. Amalkan meminum air kosong adalah salah satu daripada kaedah terbaik bagi memnggantikan cecair yang hilang dari badan.

  • Buang gula dari diet - gula mengandungi beberapa campuran yang boleh membekal makanan kepada sel kanser, beberapa kajian telah membuktikan pengambilan gula berlebihan bukan sahaja boleh meningkatkan risiko serangan kanser malah ianya juga boleh mencetuskan pelbagai penyakit lain seperti kencing manis dll. Cuba berhenti atau sekurang-kurangnya kurangkan pengambilan gula dalam diet anda, ini termasuklah gula tersembunyi yang terdapat di dalam kuih muih, biskut, minuman, snek dll.

  • Elakkan stress - kawal tekanan, ini sangat penting bagi memastikan kanser yang ada berjaya dikawal perkembangannya. Tekanan atau stress boleh menyebabkan sel kanser menjadi lebih aktif dan berkembang, dan yang lebih teruk lagi ianya boleh merebak dan menyerang organ lain. Kawal tekanan dengan memfokuskan kepada perkara lain dapat menurunkan risiko merebaknya kanser ke tempat lain dan pada masa yang sama berusaha untuk mencari kaedah terbaik bagi mengatasinya. Elakkan berada bersendirian kerana jika bersendirian otak akan mula memikirkan perkara yang bukan-bukan dan ini akan menyebabkan tekanan perasaan berlaku.

  • Amalkan herba pelengkap - penggunaan herba pelengkap seperti herba keladi tikus dilihat menjadi salah satu daripada penyebab kesembuhan seseorang daripada penyakit yang membunuh ini. Terdapat kes dimana pengguna hanya mengamalkan herba ini dan hanya makan nasi bersama ikan singgang sahaja untuk tempoh masa 1 tahun dan hasilnya, ketulan pada payudara sudah tiada. Herba keladi tikus bukan hanya digunakan bagi merawat malah ianya juga turut digunakan sebagai langkah pencegahan, terutama bagi mereka yang mempunyai sejarah ahli keluarga yang mengidap penyakit kanser.

Makluman
Untuk mendapatkan kesan yang paling optimum dan menyeluruh, kami di Berkat Herba Nusantara hanya menjamin keaslian herba Keladi tikus yang terdapat pada STF Keladi Tikus dan TF Keladi Tikus Plus Biji Aprikot sahaja (keluaran asli mempunyai buku rujukan di dalam setiap kotak), dapatkan STF asli melalui baner di bawah atau klik di sini - STF keladi tikus (klik)

Back to content